Lokale og Økologiske grøntsager er det BEDSTE valg for alle

Lokale og økologiske grøntsager er det bedste valg for alle

Har du ikke tid til at besøge Grønttorvet, for at købe fynske og økologiske grøntsager? Bare rolig, vi hjælper dig. Fra i morgen kan du bestille friske lokale øko-grøntsager hos os, og så kan du afhente dem i butikken straks efter ankomst fra landbrugene. Bestil HER.

Hvorfor lokale øko-grøntsager? Vi giver dig 6 rigtig gode grunde:

Større ernæringsværdi i grøntsagerne

Når grøntsagerne dyrkes lokalt, plukkes afgrøderne først, når de er modne. Det står i  modsætning til konventionel dyrkning, hvor afgrøderne høstes for tidligt for at blive afsendt og distribueret til detailbutikkerne. Lokale økologiske afgrøder holder dog kortere tid fra høst  bord, men det betyder også, at afgrødens næringsværdi bevares bedre. Desuden fremstår økologiske og lokale grøntsager i sin naturlige rene form – ingen kunstige og kemiske tilsætningsstoffer eller kemisk manipulation!

Støtte til lokal økonomi

Penge brugt hos lokale landbrug forbliver i nærmiljøet og vil sandsynligvis blive geninvesteret i andre virksomheder og services i dit lokalsamfund. I stedet for at sende penge ud til store dagligvarekæder, så prøv at holde dine penge i din lokale økonomi ved at handle i små butikker og fra lokale landbrug. Sådan kan også du hjælpe med at opretholde job på lokalt niveau i stedet for at støtte store centraliserede virksomheder.

Fremme af biodiversitet

I alt 1.844 plante- og dyrearter i Danmark er rødlistede ifølge den nyeste rødlistevurdering fra 2019. Nogle af dem er så truede, at de er i fare for helt at forsvinde fra den danske natur på kort sigt *. Ofte dyrker mindre lokale gårde mange forskellige sorter af afgrøder og roterer dem på jordene for at give en lang høstsæson. Konventionelt opdræt består derimod af mono-afgrøder med begrænsede plantesorter. Der er således et meget stort behov for små biodiversitetslandbrug for at bevare mange forskellige arter af planteafgrøder.
* kilde: Danmarks Naturfredningsforening

Styrkelse af samfundet

At vælge lokal og økologisk mad forbinder dig til dit samfund gennem de fantastiske landmænd, der dyrker din mad samt de små butikker og restauranter i dit nærområde! Det giver dig desuden også mulighed for at have en direkte, proaktiv rolle som forbruger.

Færre miljøforurenende stoffer

Store landbrug kan resultere i skadelige virkninger på miljøet, herunder ødelæggelse og erosion af jord, kemisk afstrømning i vandsystemer og udvikling af ukrudt og insekter, der er resistente over for pesticider. Derimod er lokale og økologiske landbrug ikke afhængig af syntetiske eller oliebaserede pesticider eller gødning. Veldrevne sunde økolandbrug bevarer frugtbar jord og efterlader rent vand i undergrunden. Sådanne gårde kan også tjene som et levested for visse vilde dyr. Alle vinder.

Reduktion af CO2 udledning 

Lokal, økologisk mad rejser færre km for at lande friskt på din tallerken – ofte under 20 km, hvis du bestiller dine grøntsager gennem Silo Marked. Grøntsager, der sælges i en konventionel dagligvarebutik, rejser ofte meget langt – ofte mange tusind kilometer… den længere rejsetid betyder markant større forbrug af energi og ressourcer.

Der er kun gode grunde til at købe lokale øko-grøntsager, og vi gør det let for dig, at få fingre i de grønne lækkerier.