5 GRUNDE TIL, AT DU SKAL SKIFTE TIL FAST SHAMPOO BAR

5 GRUNDE TIL, AT DU SKAL SKIFTE TIL FAST SHAMPOO BAR

Bruger du stadig flydende shampoo? Silo Marked giver dig 5 gode grunde til at skifte til faste shampooer. Så hvis du endnu ikke er skiftet og gerne vil vide, hvad fordelene er, så læs her.

1. PLASTFRI EMBALLAGE!
Den vigtigste fordel ved faste shampooer er fraværet af plastemballage sammenlignet med flydende shampoo. Folk generelt bliver mere og mere opmærksomme på at undgå engangsplastik. Plastflasker fra shampooer smides ud med utrolig høj hastighed med millioner af flasker rundt om i verden hver eneste dag. Ved at vælge en plastfri shampoo bar kan du tage et stærkt skridt i retning af at reducere dit plastforbrug.

2. HOLDER LÆNGERE TID
Shampoo barer er meget mere koncentreret og er ikke ‘fortyndet’ ligesom flydende shampoo, hvilket betyder, at shampoo baren holder meget længere tid. Nogle mærker hævder, at deres shampoo barer rækker tre gange længere i snit end tilsvarende mængde flydende shampoo. Det sparer dig både tid og penge på dine indkøb!

3. SUPER NEMT TIL REJSE
Shampoobarer er kompakte i størrelsen, hvilket er perfekt til rejser. Du behøver ikke bekymre dig om, at din shampoo lækker i kufferten eller du skal putte shampoo i mindre flasker, for at komme igennem sikkerhedskontrollen i lufthavnen. Med en shampoo bar pakker du bare din lille sæbe – and let’s go! 

4. SHAMPOO BARER GIVER ET MINDRE CO2 AFTRYK!
Det samlede CO2 aftryk er mindre med shampoobarer og balsambarer. Som nævnt er disse barer mere lette og kompakte end plastikflasker, så de kræver mindre plads under transport i forhold til den tilsvarende mængde flydende shampoo. Omkring ti til femten containere med flydende shampoo ville svare til en enkelt container med faste shampoo barer målt i antal hårvaske. 

5. PRODUCERET LOKALT
Der er flere mærker af shampoo barer produceret i Danmark. I Silo Marked sælger vi Lundegaardens, der produceres på Sejerø. Når du vælger et dansk mærke, træffer du ikke kun et mere bæredygtigt valg, men du støtter også danske og ofte små virksomheder.