De første fire tips til at starte dit Zero Waste liv.

Det kan lyde svært at begynde en zero waste livsstil, men i virkeligheden er det simpelt, og betyder ikke at du skal ændre hele dit liv fra den ene dag til den anden. Hver eneste ændring, uanset hvor lille den må føles, gør en forskel. 

Undersøg din skraldespand

For at få en idé om hvilken type skal du fremstiller mest af, er du nødt til at kigge på din skraldespand. Når du er opmærksom på dit skrald, kan du begynde at overveje mere bæredygtige alternativer. 

Sig nej tak til engangs plastik

Dette er med stor sandsynlighed det nemmeste at gøre. Undgå de ting du ikke behøver ved at sige “Nej tak” til sugerør, engangsbestik eller flyers. Dette kan også være med til at inspirere andre omkring dig. Du har mulighed for at gå foran og være et godt eksempel!

Vær forberedt! 

Hvis du planlægger lidt frem i tiden er det nemt at undgå unødvendig emballage. Hav altid et genbrugelig indkøbsnet med dig eller tag altid en genbrugelig vandflaske med. Dette vil hjælpe dig med at indgå engangs plastik.

Vær kreativ! 

Zero waste handler ikke om at erstatte alting med nye plastikfrie alternativer. Du kan bruge det du allerede har derhjemme, og overveje hvordan disse ting kan genanvendes til dit zero waste eventyr. I stedet for at købe en række nye glasbeholdere, kan dem du allerede har hjemme fra andre fødevarer benyttes. Vær kreativ og erstat kun produkter der ikke længere kan benyttes.

Alle har forskellige vaner og rutiner. Selv om der er en generel løsning på et specifikt problem, er enhver zero waste rejse unik. Så gør hvad der kan lade sig gøre for dig og husk at det ikke handler om at ændre alt på en gang, men hellere et skridt ad gangen.